Meander * Eerder * Interviews
pagina 2 van 3... 1 2 3
 
>
Henk Spaan
Henk Spaan
Zelfs wij kunnen niet om de bal heen en daarom interviewde Sander de Vaan voor Meander Henk Spaan. Het gaat over voetbal en poëzie. Wat voor Spaan zo'n beetje hetzelfde is.

>
Peter Holvoet-Hanssen
Een gesprek in een Antwerps café met Peter Holvoet-Hanssen over diens nieuwste bundel Spinalonga, een nieuw concept van de dichtertroubadour.

>
Philip Hoorne
Een gesprek met Philip Hoorne na het verschijnen van zijn derde dichtbundel. Simon Korthout vroeg hem naar het effect van zijn succes.

>
Steven Membrecht
Milla van der Have interviewde Steven Membrecht
"Ik lijd aan het Galilei-syndroom. Als ik terug ga naar mijn binnenkamer, dan weet ik: en toch draait ze!"

"In de roman moet worden gedacht, gedacht, gedacht. Wij zijn geen natie van denkers. Wij hebben geen Heidegger gehad, wij hebben geen Sartre gehad."

>
Elly de Waard
Interview met Elly de Waard (1940) ter gelegenheid van haar vijfenzestigste verjaardag en haar nieuwe dichtbundel Proeven van Moord.

>
Anne-Marie Segers
Gesprek met de hoofdliseuse

>
Rutger H. Cornets de Groot - Over postmodernisme
Rob de Vos vroeg Rutger Cornets de Groot hem eens wat bij te praten over het postmodernisme

>
Erik Jan Harmens
>
Dimitri Casteleyn
>
Ivo van Strijtem
>
Anne van Amstel
>
Simon Vinkenoog
De lezers van Meander stelden Simon Vinkenoog vragen

>
Huub Beurskens
>
Vrouwkje Tuinman
Vitrine, de debuutbundel van Vrouwkje Tuinman, kwam in september uit. Een goede aanleiding om eens wat vragen aan haar te stellen.

>
Katelijn Vijncke
Katelijn Vijncke schrijft niet op papier, ze schrijft haar gedichten met heel veel geduld via een speciaal aangepaste computer.

>
François Vermeulen
François Vermeulen speelt een niet te onderschatten rol in poëzieland: als redacteur van Schoon Schip en Digther en als verantwoordelijk uitgever van het e-zine Stroom.

>
Patrick Lateur
Wellicht had u al een gevierde vertaling van hem in handen. Of een originele bloemlezing. Of een mooie dichtbundel. Kortom, eigenlijk is het een schande als de naam geen belletje doet rinkelen.

>
Bart Stouten
Dagelijks presenteert hij 'De tuin van Eden' op de Vlaamse klassieke zender Klara en onlangs verscheen bij Uitgeverij P zijn tweede dichtbundel.

>
Erik Vlaminck
In Vlaanderen begeleid de Schrijversacademie gemotiveerde liefhebbers op weg naar een professionele schrijftoekomst en Erik Vlaminck is er de directeur van.

>
Remco Ekkers
Ekkers is bekend als letterkundige, dichter, essayist en criticus. Pas na zijn vertrek uit het onderwijs had hij gelegenheid om een langere periode aaneen te schrijven en verscheen zijn eerste roman.

>
Philip Hoorne
Binnenkort wordt de nieuwe bundel van Philip Hoorne voorgesteld. Met 'Inbreng nihil' is de dichter, schrijver, bloemlezer en recensent aan z'n tweede eigen dichtbundel toe. Tine Moniek had een gesprek met hem.

>
An Leenders
Creatief Schrijven is de Vlaamse tegenhanger van de Nederlandse Stichting Schrijven. Rob de Vos vroeg An Leenders, de coördinatrice van Creatief Schrijven, hem wat over deze instelling te vertellen.

>
Bas Kwakman
Sinds 1 oktober 2003 is Bas Kwakman directeur van Poetry International, hij volgde in die functie Tatjana Daan op. Kwakman licht toe dat hij een festival wil neerzetten dat opener en toegankelijker is dan voorheen.

>
Carlijn van Ravenstein
'De dichter en de held' was begin februari het festivalthema van het zevende kinderfestival van Poetry International. De vrouw achter het kinderfestival , Carlijn van Ravenstein, stond Annette van den Bosch enthousiast te woord.

>
Bart Moeyaert
Boeken schrijft Moeyaert al twintig jaar, zijn dichtbundel kwam pas vorig jaar uit. Waarom zo laat?

 
<    ^    > pagina 2 van 3... 1 2 3