Meander * Eerder * Interviews
pagina 1 van 3... 1 2      3
 
>
Patty Scholten
Ze wilde niet 'die dichtende stripster' of 'die strippende dichteres' genoemd worden. Toch is ze zowel in het schrijven van stripverhalen als in het dichten heel bekwaam.

>
Mark Meekers
Mark Meekers is redacteur van het tijdschrift Concept. Tevens jureert hij in de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Als lid levert hij eigen creatieve bijdragen: essays over literaire onderwerpen en beeldende kunsten, recensies, korte verhalen en gedichten.

>
Joop Leibbrand
Toen Rob de Vos vernam dat Meanderredacteur Joop Leibbrand de Concept PoŽzieprijs 2002 had gewonnen met het gedicht 'Vangnet', zag hij zijn kans schoon, en stelde Joop -in het dagelijks leven leraar Nederlands- enkele vragen.

>
Gerrit Komrij
De lezers van Meander mochten vragen aan Gerrit Komrij insturen en dat heeft ie geweten.

>
Zeven jaar, 200 kranten
Een jonge journaliste meldde zich niet. Daarom interviewde Rob de Vos zichzelf maar over zeven jaar Meander.

>
Astrid Lampe
"Ik verheugde me op een intiem schrijversfeest, liederlijk zuipfestijn, maar schrok me rot van al die camera's, rollend als zwaar geschut door de corridors van de Amsterdamse Schouwburg."

>
Sven Cooremans
Sven Cooremans studeerde onder meer wijsbegeerte, vertrok ooit in zijn oude Mitsubishi richting Japan, maar strandde in Turkmenistan en werkt momenteel in het onderwijs om in de vrije uurtjes te kunnen zaalvoetballen, zingen en schrijven.

>
Gwij Mandelinck (1)
Gwij Mandelinck is dichter en oprichter en organisator van het jaarlijkse poŽziefestival in Watou. Met de poŽziezomer wil Mandelinck de tijd binnen Watou brengen, dat wil zeggen hedendaagse kunst introduceren, maar wel in de stijl van het bestaande.

>
Gwij Mandelinck (2)
Zijn visuele bezetenheid en zijn activiteiten in Watou hebben grote impact op zijn eigen schrijven en zijn inspiratie. In de stilte vindt hij meer kans om te kijken.

>
Luuk Gruwez
Een zachtaardige man die observeert en in de loop van zijn leven weerbaarder is geworden 'met het mes op tafel'.
Schrijven vormt voor Gruwez een bestaansbewijs en dan vooral als daarover gepubliceerd wordt.

>
Jozef Deleu
De veelvuldig gelauwerde man die het Liegend Konijn heeft opgericht.

>
Cees van der Pluijm
Kan je via een boek leren schrijven? Hebben internetsites waar amateurs commentaar geven op elkaars werk zin? En meer brandende vragen van een beginneling.

>
Koen Stassijns
Stassijns wordt met van Strijtem onder de neo-romantici gerekend. 'Nonsens!' vindt hij.

>
David van Reybrouck
'PoŽzie, en bij uitbreiding alle literatuur, gedijen bij traagheid. Pas dan krijgen de woorden kans om in te dikken'.

>
Leo Peeraer van uitgeverij P
Peeraer vertelt over zijn uit de hand gelopen passie: uitgeven. Over een kleine uitgever die echt van literatuur houdt.

>
Menno Wigman
Wigman verontschuldigt zich: hij voelt zich op het moment allesbehalve een dichter. Sinds anderhalve maand is hij namelijk al bezig met het samenstellen van Meulenhoffs Dagkalender van de PoŽzie 2005.

>
Bart Moeyaert
Boeken schrijft Moeyaert al twintig jaar, zijn dichtbundel kwam pas vorig jaar uit. Waarom zo laat?

>
Bas Kwakman
Sinds 1 oktober 2003 is Bas Kwakman directeur van Poetry International, hij volgde in die functie Tatjana Daan op. Kwakman licht toe dat hij een festival wil neerzetten dat opener en toegankelijker is dan voorheen.

>
Carlijn van Ravenstein
'De dichter en de held' was begin februari het festivalthema van het zevende kinderfestival van Poetry International. De vrouw achter het kinderfestival , Carlijn van Ravenstein, stond Annette van den Bosch enthousiast te woord.

>
An Leenders
Creatief Schrijven is de Vlaamse tegenhanger van de Nederlandse Stichting Schrijven. Rob de Vos vroeg An Leenders, de coŲrdinatrice van Creatief Schrijven, hem wat over deze instelling te vertellen.

>
Erik Vlaminck
In Vlaanderen begeleid de Schrijversacademie gemotiveerde liefhebbers op weg naar een professionele schrijftoekomst en Erik Vlaminck is er de directeur van.

>
Remco Ekkers
Ekkers is bekend als letterkundige, dichter, essayist en criticus. Pas na zijn vertrek uit het onderwijs had hij gelegenheid om een langere periode aaneen te schrijven en verscheen zijn eerste roman.

>
Philip Hoorne
Binnenkort wordt de nieuwe bundel van Philip Hoorne voorgesteld. Met 'Inbreng nihil' is de dichter, schrijver, bloemlezer en recensent aan z'n tweede eigen dichtbundel toe. Tine Moniek had een gesprek met hem.

>
Patrick Lateur
Wellicht had u al een gevierde vertaling van hem in handen. Of een originele bloemlezing. Of een mooie dichtbundel. Kortom, eigenlijk is het een schande als de naam geen belletje doet rinkelen.

>
Bart Stouten
Dagelijks presenteert hij 'De tuin van Eden' op de Vlaamse klassieke zender Klara en onlangs verscheen bij Uitgeverij P zijn tweede dichtbundel.

 
^    > pagina 1 van 3... 1 2      3