Meander * Eerder * Schrijvers
pagina 2 van 3... 1 2 3
 
Rubriek waarin telkens een schrijver centraal staat

>
Dimitri Bontenakel
Van Dimitri Bontenakel verscheen bij Davidsfonds zijn tweede boek. David Troch had een gesprek met hem over deze roman, Mijn ontmantelde wereld, over de schrijversacademie, Grandaddy en mooie jonge honden.

>
Wouter Godijn
De dood van een auteur die een beetje op Wouter Godijn lijkt, we twijfelen er niet aan dat u pienter genoeg bent de auteursnaam te achterhalen. In het boek ligt J de schrijver met 'woutergodijnse trekjes' in coma op zijn sterfbed, omringd door dierbaren.

>
Erika Claessens
Wie de voorbije jaren De Morgen las, luisterde naar Radio Multipop of keek naar TV Brussel of de VRT is mogelijk gestoten op een artikel, een reisverhaal of een reportage van Erika Claessens. Kort geleden kwam haar eerste non-fictie boek uit.

>
Maurice Kummer
Maurice Kummer schrijft verhalen en gedichten en schreef spraakmakende columns voor Metro. Zijn literaire thriller Zuur vlees werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut. Daarna verscheen Moro-reflex en binnenkort volgt Sprank, zijn derde thriller.

>
Roman Helinski
'Er zijn dagen waarop ik niet kan slapen, omdat ik nog iets moet schrijven. Dan zit er onrust in mij.' Het schrijven zit Roman Helinski (23) in het bloed. Een contract voor een eerste roman is al binnen, al wil hij daar weinig over loslaten. 'Maar die roman zal er komen, daar hebben de uitgever en ik alle vertrouwen in.'

>
Atte Jongstra
Van Atte Jongstra verscheen onlangs De avonturen van Henry II Fix, een autobiografische roman over een historische Zwollenaar: 'Op een veiling vond ik drie kisten en daar zat die autobiografie in'.

>
Thierry Deleu (1940)
'In het boek ben ik dokter Dirk Wolf van Leeuwen', onthult Thierry Deleu, van wie kort geleden een nieuwe roman verscheen: Klamme Handen. Na de Creuse Trilogie begeeft deze Vlaamse schrijver zich nu in de psychiatrie.

>
Jasper Rijk
Schrijfwedstrijden kunnen de carrière van jonge talenten in een stroomversnelling brengen, heeft Jasper Rijk ondervonden. Hij drong met zijn verhaal Een hoofdstuk door tot de landelijke finale van Write Now. Hij won niet, maar wist wél op te vallen bij Prometheus.

>
Bavo Dhooge
Bavo Dhooge publiceerde in zes jaar tijd al meer dan twintig boeken, van komische detectives en literaire romans tot griezelboeken en non-fictiewerken. In 2007 verschijnen de tragikomedie Solo, de roman noir Speeltijd, en het kinderboek Slim van deze Vlaamse veelschrijver.

>
Ruth Lasters
Ruth Lasters publiceerde poëzie in tijdschriften als Het liegend konijn en in de bloemlezing Op het Oog, 21 dichters voor de 21ste eeuw. Kort geleden verscheen haar haar romandebuut Poolijs bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau.

 
<    ^    > pagina 2 van 3... 1 2 3